Monthly Archives: November 2013

Rīgā, no 15.līdz 17.novembrim norisinājās lielākās šautriņmešanas sacensības Latvijā – Latvijas Open 2013. Šogad piedalījās dalībnieki no 12 valstīm. 35 dāmas un 108 kungi startēja individuālajā turnīrā, viņu vidū arī Kristīne Kuzmane, Avelīna Lāce un Matīss Bauers.

Dāmu turnīrā Avelīnai pirmajā spēlē uzvara ar 4:2 pret Lauru Bruzguli (Liepāja), bet otrajā zaudējums 2:4 pret Zeltīti Stradi (Lizums) un izcīnīta 9.vieta. Kristīnei pirmajā kārtā uzvara 4:2 pret Mariju Ružāni (Viļāni), bet par iekļūšanu labāko 16 – niekā, diemžēl zaudējums 3:4 pret Laimu Upenieci (Priekule). Līdz ar to Kristīnei izcīnīta 17.vieta.Finālā Irina Armstrong (Krievija) ar 5:3 uzvarēja Lumi Silvan (Somija).

Kungu turnīrā Matīsam labākais sasniegums starptautiskā mēroga sacensībās. Pirmajā kārtā uzvara ar 4:3 pret Andrey Rachmatulajev (Lietuva), otrajā ar 4:2 pret Mindaugas Bendinskas (Lietuva), bet trešajā zaudējums 1:4 pret Paavo Myller (Somija). Rezultātā godam izcīnīta 17.vieta, 108 kungu konkurencē. Finālā uzvara Paul Coughlin (Skotija) ar 6:5 pret Madaru Razmu (Latvija).

IMG_7542-1508.novembrī, uz 3.kārtas turnīru bija ieradušies dalībnieki no Cēsīm, Priekuļiem, Madonas, Ozoliem, Lizuma, Veselavas un Vecpiebalgas novada. Kopumā sacensībās piedalījās 9 dāmas un 19 kungi. Pirmo reizi sacensībās piedalījās Dmitrijs Solovjovs no Ozoliem.

Dāmas tika salozētas divās grupās, no kurām pirmo vietu ieguvējas iekļuva pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas tikās papildspēlēs par tikšanu pusfinālā.

Dāmu izslēgšanas spēles

Zeltīte Strade – Zane Zvejniece 3:0
Andžela Zariņa – Lelde Prūse 3:0

Pusfināls

Avelīna Lāce – Zeltīte Strade 1:3
Andžela Zariņa – Kristīne Kuzmane 0:3

Spēle par 3.vietu

Avelīna Lāce – Andžela Zariņa 3:2

Fināls

Zeltīte Strade – Kristīne Kuzmane 3:1

Kungus salozēja 5 grupās no katras izkļuva trīs labākie un ceturto vietu labākā rezultāta īpašnieks, kas šajā kārtā bija Pēteris Lācis.

Izslēgšanas spēles

Last 16

Gunārs Zommers – Pēteris Lācis 3:0
Jānis Ieviņš – Jānis Muižnieks 1:3
Antons Kuzmans – Jānis Bačkins 0:3
Santis Bērziņš – Matīss Bauers 0:3
Oskars Kuzmans – Edijs Tirzītis 3:0
Ilgvars Lācis – Dmitrijs Solovjovs 3:0
Jānis Stepiņš – Aldis Strads 1:3
Mārtiņš Žēpers -Ivo Mote 0:3

Last 8

Gunārs Zommers – Jānis Muižnieks 3:1
Jānis Bačkins – Matīss Bauers 0:3
Oskars Kuzmans – Ilgvars Lācis 3:1
Aldis Strads – Ivo Mote 1:3

Pusfināls

Gunārs Zommers – Matīss Bauers 2:3
Oskars Kuzmans – Ivo Mote 2:3

Spēle par 3.vietu

Gunārs Zommers – Oskars Kuzmans 3:0

Fināls

Matīss Bauers – Ivo Mote 4:0

Matīsam ilgi gaidītā pirmā uzvara Vecpiebalgas čempionātā. Līdz šim 3.vieta bija augstākā, ko ieguva pagājušajā sezonā. Labs panākums arī Ivo, kurš arī pirmo reizi tika finālā. Trešā vieta Gunāram, kuram ar to pietika, lai saglabātu pirmo vietu kopvērtējumā.

Pie Gata Brūvera dāvātajiem spārniņu komplektiem par iemestajiem “180″ tika Jānis Muižnieks, Jānis Ieviņš un Jānis Lauks.

Kopvērtējums un statistika sadaļā “Rezultāti”

Vertical Menu

Search

Categories